آخرین اصل از اصول مشترک در سیرهٴ پیامبران الهی آن است که آنان در برابر پیشنهاد مترفان قوم خود، که می‏‌گفتند: پابرهنگان را از خود دور کنید می‌‏فرمودند: ما هرگز این مؤمنان رنج‏دیده را از خود طرد نمی‏‌کنیم.

خدای سبحان که مؤدِّب پیامبران است: «ادّبنی ربی فاحسن تأدیبی»،(1) به‏پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌‏فرماید: ﴿ولا تطرد الذین یدعون ربّهم بالغدوة والعشی یریدون وجهه﴾؛(2) کسانی را که در بامداد و شامگاه پروردگارشان را می‌‌‏خوانند و خواهان چهرهٴ رحمت خاص او هستند طرد مکن. زراندوزان و زورمداران دنیا‌طلب و تنگ‏‌نظر از پیامبران می‏خواستند تا آنان، مردم با ایمان را که بر اثر ساده‏زیستی مورد تحقیر اشراف بودند، از خود برانند؛ ولی آنان هرگز خشنودی مترفان را بر خشم پابرهنگان ترجیح نمی‌‏دادند.

حضرت نوح (علیه السلام) نیز در پاسخ مترفان قومش که می‌‏گفتند: ﴿وما نریک الا بشراً مثلنا وما نریک اتّبعک الا الذین هم اراذلنا بادی الرأی﴾؛(3) تو بشری مانند ما هستی و افرادی رذل و فرومایه، بدون تحقیق از تو پیروی کرده‌‏اند، می‌‏فرمود: ﴿وماانا بطارد الذین امنوا انهم ملاقوا ربهم ولکنی اریکم قوماً تجهلون﴾؛(4) من هرگز مؤمنان را از خود طرد نمی‌‏کنم. آنان اهل لقای پروردگار خویش هستند و لیکن من شما را مردمانی نادان می‌‏دانم. عدم طرد پابرهنگان از فضایل اخلاقی مشترک همه پیامبران الهی است و اختصاص به پیامبر خاصی ندارد.

پانوشت
1. بحار، ج16، ص210.
2. سورهٴ انعام، آیهٴ 52.
3. سورهٴ هود، آیهٴ 27.
4. سورهٴ هود، آیهٴ 29.

منبع: پایگاه جامع شناخت بهائیت

لینک پیگیری مقالات در پیام رسانها:
ایتا:
https://eitaa.com/bahaiat

تلگرام:
https://telegram.me/bahaiat_net

https://telegram.me/joinchat/BkW_SUFwlMXotBYfp0OE7A